Neděle, 5. května 2024

Řecko: Pozvánka na 31.regionální veletrh v Kozani

Řecko: Pozvánka na 31.regionální veletrh v Kozani

Pozvání k účasti na 31. ročníku regionálním veletrhu Západní Makedonie v Kozani

27.05.2015 / 10:18

Ve dnech 16. - 21. září 2015 se v krajském městě Kozani uskuteční již 31. ročník obchodního, průmyslového a zemědělského veletrhu regionu Západní Makedonie, kterého se zúčastní také Česká republika formou samostatného stánku, jehož garantem bude Velvyslanectví ČR. Účast bude realizována na pozvání vedení Obchodní komory, Veletržní správy a regionu Západní Makedonie a částečně financována z prostředků MZV ČR na podporu ekonomické diplomacie. Česká republika bude čestným hostem letošního ročníku veletrhu.

KOZANI-hlavní budova výstaviště

KOZANI-hlavní budova výstaviště

Velvyslanectví České republiky v Řecku usiluje o prezentaci českých výrobků a služeb na řeckém trhu a s tímto záměrem se v letošním roce zúčastní 31. ročníku obchodního, průmyslového a zemědělského veletrhu v regionu Západní Makedonie, který se bude konat ve dnech 16. - 21. září 2015 na výstavišti krajského města Kozani. Česká expozice bude financována z prostředků Ministerstva zahraničí České republiky v rámci projektu na podporu ekonomické diplomacie a uskuteční se za podpory Obchodní a průmyslové komory města Kozani, Veletržní správy, která poskytla část výstavní plochy bezplatně, a regionu Západní Makedonie. Česká republika bude čestným hostem letošního ročníku veletrhu.

Kozani je metropolí regionu Západní Makedonie, srdce řecké energetiky, kde se nalézají rozsáhlá ložiska lignitu, který se spaluje v tamních tepelných elektrárnách řeckého veřejného energetického koncernu DEI S.A. Připravuje se rozsáhlá modernizace stávajících kapacit, ale i zahájení výstavby nové lignitové elektrárny Ptolemaida V. Kromě těžby lignitu a výroby elektřiny se jedná o úrodný kraj vyhlášený svou biodiverzitou a zemědělskou výrobou. Na rozsáhlých pastvinách se rozvíjí chov ovcí, koz a krav, z jejichž mléka jsou vyráběny tradiční mléčné výrobky. Kozani je známa rovněž produkcí šafránu, ovoce, vína a oliv, k novým produktům patří například lanýže a díky svému bohatství na vitamíny a stopové prvky vzrůstá také obliba kustovnice čínské (Goji Berry). Ministerstvo pro zemědělský rozvoj a potraviny zvažuje záměr převzít od energetických závodů rekultivované plochy po vytěžených povrchových dolech a dát je do dlouhodobého pronájmu zemědělcům k rozšíření jejich produkce. V Kozani sídlí také fakulta strojní a fakulta informatiky a telekomunikací Univerzity Západní Makedonie, jakož i vysoká škola se zaměřením zejména na obory technologické a zemědělské.

Velvyslanectví ČR v Řecku dlouhodobě buduje spolupráci s tímto zajímavým regionem a jeho obchodní a průmyslovou komorou. Regionální veletrh se může zdát relativně malý (v loňském roce se na rozloze 4800 m2 představilo 110 vystavovatelů), dává však možnost prezentovat se místním spotřebitelům na novém potenciálním trhu a bývá velmi bohatě medializován. České firmy budou mít možnost zúčastnit se přímo nebo prostřednictvím svých zástupců na řeckém trhu. Organizátoři přislíbili pomoc při zajištění B2B setkání v rámci spotřebního a energetického průmyslu.

Bližší informace poskytne zájemcům o účast obchodně-ekonomický úsek Velvyslanectví, vedoucí Ing. Miloš Kučera, tel: +30 210 6729922/-26, e-mail: commerce_athens@mzv.cz.

ZDROJ: Velvyslanectví ČR v Athénách

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů