Úterý, 23. dubna 2024

Rozdělení energetického gigantu E.ON

Rozdělení energetického gigantu E.ON

Rozdělení společnosti E.ON na dvě samostatné části spěje do závěru.

Johannes Teyssen, výkonný ředitel E.ON, zveřejnil další podrobnosti k rozdělení společnosti na dva samostané celky. Výrobu elektřiny na německém trhu, včetně aktivit v Brazílii a Rusku, převezme od E.Onu společnost Uniper.

V čele nového E.ON bude stát jeho dosavadní šéf představenstva Johannes Teyssen. Pod jeho vedením se koncern více zaměří na obnovitelné zdroje energie, činnosti v distribuci elektřiny a sítě. Dalšími jeho prioritami budou oblast marketingu, zejména služby pro průmyslové zákazníky a technické inovace. Sídlo společnosti se přesune z Düsseldorfu do Essenu. Odpovědnost za rozvoj nových produktů ponese dosavadní člen představenstva Bernhard Reutensberg. Další člen představenstva starého E.ON, Leonhard Birnbaum jakožto Chief Regions Officer bude mít na starosti zahraniční aktivity E.ON, kam patří i Česká republika.

Hlavní sídlem společnosti Uniper, jež bude provozovat konvenční elektrárny, se stane Düsseldorf. Předsedou představenstva společnosti Uniper bude Klaus Schäffer, který byl doposud zodpovědný za oblast financí v E.ON. Struktura společnosti Uniper je stále předmětem jednání, svou činnost by měla oficiálně zahájit k 1. 6. 2016.

Konečné rozhodnutí k rozdělení koncernu E.ON by mělo padnout na zasedání valné hromady akcionářů E.ON v červnu 2016. Celý proces rozdělení společnosti E.ON zřejmě nebude jednoduchou záležitostí. Na novém vedení nyní bude spočívat úkol přesvědčit co nejvíce aktérů, jichž se bude rozdělení týkat, o výhodách existence dvou samostatných společností, a to zejména v kontextu plánovaného odstavení jaderných elektráren.

Skupina E.ON působí od roku 1998 v ČR a je dodavatelem elektřiny. Dodává elektřinu 1,2 milionu zákazníků a zemním plynem zásobujeme více než 220.000 zákazníků převážně v jižních Čechách a na jižní Moravě.

Zpracoval kolektiv pracovníků zahraniční kanceláře CzechTrade v Düsseldorfu.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů