Středa, 24. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Podle ministra životního prostředí by se české firmy v Gruzii mohly více uplatnit při řešení prevence závažných havárií a povodní, vyhledávání ložisek vody nebo například v odpadovém hospodářství.

Správa úložišť radioaktivních odpadů pozastavila výplatu příspěvků obcím za průzkumné práce při hledání vhodné lokality pro plánované hlubinné úložiště radioaktivního odpadu v ČR. Stalo se tak kvůli žalobám obcí proti povolení průzkumných prací ve vytipovaných lokalitách. K pražskému městskému soudu je podaly obce a spolky z pěti českých a moravských oblastí, ve kterých ministr životního prostředí Richard Brabec již dříve průzkum povolil.

Návrh nové surovinové politiky Česka zatím neobsahuje rozhodnutí o takzvaných limitech těžby hnědého uhlí stanovených vládou v roce 1991. Materiál pro včerejší jednání tripartity stanovoval pouze záměry v nakládání s ostatními domácími nerostnými surovinami s tím, že část o limitech bude doplněna až po rozhodnutí vlády, které by mohlo padnout v září.

Britsko-nizozemská ropná firma Royal Dutch Shell zruší letos 6500 pracovních míst, tedy zhruba 6,5 procenta celkové pracovní síly. Propouštění je součástí plánu snížení nákladů kvůli nízkým cenám ropy. Levná ropa způsobila ve druhém čtvrtletí pokles zisku irmy o 25 procent na 3,9 miliardy USD (96,4 miliardy Kč). Firma dodala, že v rámci snižování nákladů letos omezí kapitálové investice o další tři miliardy USD.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů