Pátek, 19. dubna 2024

Připravte se na IUCLID 6

Připravte se na IUCLID 6

ECHA zveřejnila zkušební verzi připravovaného IUCLID 6, s níž se nyní mohou uživatelé seznámit před jeho oficiálním vydáním ve 2. čtvrtletí 2016. Do této doby je třeba připravovat podání žádostí pomocí IUCLID 5 (zveřejněno ECHA 24. 7. 2015).

Pokud vaše společnost používá IUCLID ze serveru, doporučuje se stáhnout serverovou verzi a využít tuto příležitost k otestování instalačního procesu a k přípravě IT prostředí pro snadné nainstalování oficiální verze. Protože zkušební verze neobsahuje všechny datové struktury a funkce konečné verze, musí všichni uživatelé konečný upgrade na IUCLID 6 provést v roce 2016.

Používáte--li IUCLID nainstalovaný na vlastním počítači, můžete si stáhnout zkušební verzi IUCLID 6, která má úplně nový instalační program a nevyžaduje žádný další dodavatelský software. Po stažení instalačního programu bude tato verze během několika minut připravena k testování.

Pro zkušební serverovou verzi IUCLID 6 je k dispozici soubor pokynů pro instalaci a seznam řešení známých problémů s instalací. S dotazy se také můžete obrátit na Helpdesk ECHA.

Vytvořte si účet na internetových stránkách IUCLID 6

Informace o IUCLID 6 lze nalézt na nové stránce ECHA -- IUCLID6. Před stažením je nutné se nejprve zaregistrovat, ale pokud již máte účet např. na stránkách ECHA Newsletter nebo Chesar, můžete použít stejné přihlašovací údaje. Účet ze stránky IUCLID 5 však opětovně použít nelze. Při vytváření účtu si můžete navíc zajistit zasílání všech novinek o IUCLID 6.

IUCLID je nástroj používaný např. pro přípravu registračních dokumentací podle nařízení REACH nebo pro přípravu žádostí o povolení biocidních přípravků. IUCLID 6 bude založen na zcela nové technické platformě, což představuje řadu vylepšení např. instalace, správy uživatelů a dat a struktury informací.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů