Úterý, 23. dubna 2024

Nová 100 % nízkopodlažní tramvaj Škoda 27T

Nová 100 % nízkopodlažní tramvaj Škoda 27T

Plzeň, 30. 7. 2015 - Na významném asijském dopravním veletrhu UrTran nedávno zažila svoji premiéru nová tramvaj, na jejímž vývoji a výrobě se podílí plzeňská společnost Škoda Electric. Jedná se o moderní 100% nízkopodlažní pětičlánkové vozidlo, které by v budoucnu mohlo sloužit na linkách tramvajové sítě v hlavním městě Číny, Pekingu.


,,Nová tramvaj vzbudila na veletrhu velký zájem a proto mě těší, že jsme pro toto vozidlo vyvinuli a dodali elektrickou výzbroj, mechanický pohon a nadřazené řízení. Kompletace tramvaje se odehrála v závodě čínské společnosti Beijing Subway Rolling Stock Equipment Co. Ltd. (BSR) v Pekingu, která vůz také oficiálně představila," říká Petr Gaman, technický ředitel Škody Electric. Veletrh se uskutečnil v Pekingu v China International Exhibition Center Beijing od 16. do 18. června. Svým významem se jedná o obdobu evropského InnoTransu pro asijský region.

Nová tramvaj nabízí speciální technické řešení, díky kterému je schopna jezdit i v místech bez trolejového vedení. Vozidlo je vybaveno bateriovým pohonem škodovácké koncepce, s kterým má Škoda například zkušenost v bateriových tramvajích, které aktuálně dodává pro turecké město Konya. Specialisté Škody poskytují technickou podporu i přímo v Číně a budou se účastnit i provozních zkoušek tramvaje. Plzeňská společnost se bude podílet i na sériové výrobě tramvají.

,,Skupina Škoda Transportation je na náročném čínském trhu dlouhodobě aktivní a také úspěšná. Na počátku dubna letošního roku se zde představila jiná nová tramvaj, která nese typové označení 27T. Vozidlo, které technicky vychází z koncepce tramvají rodiny ForCity, splňuje nejmodernější technické a bezpečnostní parametry, dokonce může být alternativně poháněné bateriovými nebo vodíkovými palivovými články. Škoda Electric navíc v současnosti dodává do čínského velkoměsta Suzhou pohony a motory pro čtyřicet souprav metra. Jedná se o potvrzení, že se české know-how umí prosadit i na nejnáročnějších trzích," dodává Jaromír Šilhánek, generální ředitel Škoda Electric.

Nová tramvaje je pokračováním úspěšného vývoje těchto vozidlel ve Škodovce. Firma v současné době vyrábí tramvaje pro hlavní město Slovenska Bratislavu, dokončuje již druhý kontrakt pro turecké město Konya a pokračuje ve výrobě tramvají pro Prahu a to v novém designu.

Další informace:

Lubomíra Černá
Škoda Transportation
737 281 550
lubomira.cerna@skoda.cz

ZDROJ: skoda.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů