Pátek, 29. března 2024

Brno: SAKO v lokalitách oprav ulic zřizuje náhradní svozová stanoviště

Brno: SAKO v lokalitách oprav ulic zřizuje náhradní svozová stanoviště

S příchodem letních měsíců začala další vlna rekonstrukcí frekventovaných brněnských komunikací. To je také důvod, proč na mnoha místech dochází k problémům s odvozem komunálního odpadu. Lidé totiž často využívají k odkládání odpadu popelnice, na které jsou zvyklí, přestože se k nim svozová auta v době rekonstrukce nedostanou. Odpad v nich potom zapáchá a znepříjemňuje život občanům i popelářům, kteří se na místo musejí dostávat přes rozkopaný terén.

Ve všech neprůjezdných lokalitách zřizujeme v nejbližším možném místě náhradní svozová stanoviště tak, abychom občanům vynášení odpadků ztěžovali co nejméně. V souladu s platnou obecně závaznou vyhláškou všechny obyvatele dotčených objektů předem písemně o této skutečnosti informujeme. Problém nastává, když se k nám informace o výkopových pracích a jejich harmonogramu nedostanou včas. O neprůjezdnosti svozové trasy se pak dozvíme až na místě a musíme reagovat okamžitě.

V létě tohoto roku jsme zřizovali náhradní stanoviště odpadových nádob například v žabovřeských ulicích Minská, Horova a Bráfova, kde začala dlouhodobě plánovaná rekonstrukce. Opravy budou s největší pravděpodobností trvat déle než rok, proto Brňany z těchto lokalit žádáme, aby odpad neodkládali do vlastních popelnic, ale na trvale zajištěných náhradních stanovištích.

ZDROJ: sako.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů