Pátek, 26. dubna 2024

Výstava sukulentů v Botanické zahradě MU se zaměří na Madagaskar a Mexiko

Výstava sukulentů v Botanické zahradě MU se zaměří na Madagaskar a Mexiko

Sukulentům pocházejícím z Madagaskaru, Mexika, jihu Afriky a rostlinám s kaudexy a pachykauly, tedy ztučnělými částmi kmenů či kořenů, je letos věnována tradiční výstava sukulentůa dalších exotických rostlin, která se koná v Botanické zahradě Masarykovy univerzity. Pěstitelé z Moravy, Čech a Slovenska představí ve sklenících na 500 rostlin, a to od 11. do 18. září.

,,Výstava je ojedinělou příležitostí vidět na jednom místě velké množství rodů a druhů sukulentů z nejrůznějších čeledí a světadílů v kulturním prostředí botanické zahrady,"uvedl za pořadatele Adolf Tomandl. Výstava se neomezuje jen na klasické sukulenty, pěstitelé a odborníci z botanické zahrady představí návštěvníkům rozmanité rostliny - od miniaturních mexických kaktusů, unikátních afrických a madagaskarských sukulentů, přes ,,živé kameny", rarity rodů Adenia, Avonia, Aztekium, Ariocarpus či Pachypodium, až po bromélie rodu Tillandsia a jiné epifyty.

Sukulentům budou věnovány informační panely s doprovodnými texty a dalšími fotografiemi. Protože jde o výstavu prodejní, mohou si zájemci doplnit svoje sbírky o nové rostliny. Pořadatelé poskytnout zájemcům i pěstitelské rady a skupinám zajistí průvodce výstavou. Návštěvníci si kromě sbírkových rostlin mohou letos prohlédnout také kresby Jaroslava Záhory s přírodní tématikou.

Výstava bude otevřená denně od 9.00 do 17.30 a plné vstupné na ni je 60 korun. Další informace o výstavě poskytují webové stránky www.sukulentar.cz.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů