Úterý, 19. března 2024

Muž zemřel ve Vsetíně zaklíněný v kontejneru na sběr textilu

Muž zemřel ve Vsetíně zaklíněný v kontejneru na sběr textilu

Dvaadvacetiletý cizinec zemřel v noci na dnešek ve Vsetíně poté, co zůstal zaklíněný v kontejneru na sběr textilu. Přivolaný lékař jen konstatoval smrt. Prozatímním šetřením nebylo zjištěno cizí zavinění, přesnou příčinu smrti určí nařízená pitva, řekl dnes ČTK mluvčí vsetínské policie Vladislav Malcharczik. Neštěstí se stalo v místní části Ohrada, muž v České republice podle Malcharczika pracoval. Hasiči tělo muže z kontejneru vyprostili.

Podobný případ se v regionu nestal poprvé, před třemi lety ve Vsetíně uvízl v kontejneru na elektroodpad pětačtyřicetiletý muž, byl přidušený a selhávaly mu základní životní funkce. "Toho museli hasiči z kontejneru vystříhat. Bohužel i v tomto případě muž po převozu do nemocnice zemřel," řekl mluvčí. Lidé by podle něj měli respektovat pokyny určené k užívání kontejnerů, neměli by do nich v žádném případě lézt.

Minulý týden byl ve Starém Městě na Uherskohradišťsku nalezen mrtvý třiatřicetiletý muž z Hodonínska v kontejneru na odpad. Příčinu úmrtí určí soudní pitva.

Hasiči podle svého mluvčího Libora Netopila několik zaklíněných lidí z kontejnerů již museli vyprošťovat. "Nejčastěji jde o kontejnery na elekroodpad," dodal Netopil.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů