Čtvrtek, 25. dubna 2024

Pomozte nám najít adaptační opatření roku 2015

Pomozte nám najít adaptační opatření roku 2015

Zelený kruh společně s projektovými partnery (Masarykova univerzita, Centrum pro otázky životního prostředí UK, Integra Consulting, Centrum pro dopravu a energetiku) připravuje sérii akcí propagujících dobrá adaptační opatření na změnu klimatu. Snažíme se podpořit rozvoj adaptačních opatření v České republice a motivovat k jejich postupnému využívání.

Jednou z těchto akcí je soutěž "Adaptační opatření roku". Soutěž je otevřena pro všechny zájemce z řad veřejné správy, příspěvkových a rozpočtových organizací (např. škol apod.), neziskových organizací i podnikatelské sféry. Projekt může nominovat jeho iniciátor nebo realizátor prostřednictvím webu www.regio-adaptace.cz nejpozději do 15. 10. 2015. Do soutěže lze přihlásit jakékoliv projekty, od velkých regionálních iniciativ až po místní aktivity, které pomáhají úspěšně chránit majetek lidí i obcí, šetřit náklady na odstraňování negativních projevů klimatických změn a v neposlední řadě chránící okolní přírodu.V hlavní kategorii budou hodnoceny úspěšně realizované projekty. Vedlejší pak bude určena návrhům a studiím.

Podrobnosti o soutěži najdete v příloze a na webu www.regio-adaptace.cz.

Chceme, aby bylo nominováno co nejvíce kvalitních projektů, které mohou být vzorem a inspirací pro ostatní. Pomozte nám prosím takové projekty najít a přihlásit do soutěže. Pokud víte o zajímavém projektu, předejte prosím info o soutěži jeho autorům. Případně rovnou přihlaste vlastní projekty.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů