Středa, 24. dubna 2024

Posaďme se. Aspoň na pár stránek

Posaďme se. Aspoň na pár stránek

(šef) - Laviček je v centru Brna mnoho, ale jen dvě mají příruční knihovničku. O odpočinkový městský mobiliář pro milovníky literatury se postarala Knihovna Jiřího Mahena. Posedět a počíst si můžeme od pátku 9. října na Jakubském náměstí, kde stojí lavička ,,Mahenka" a na Moravském náměstí před kinem Scala, na ,,Jiřince".

,,Inspirovali jsme se v zahraničí a rozhodli jsme se zpříjemnit takto veřejný prostor i v Brně," řekla projektová manažerka Knihovny Jiřího Mahena Eva Vojtíšková.

Počáteční zásobu knih do přihrádek v lavičkách vložila knihovna, nicméně čtenáři ji mohou postupně doplnit nebo obměnit a nabídnout tak ostatním svoji oblíbenou četbu. ,,Přečtenou knihu čtenář buď vrátí na místo, nebo si ji odnese a nahradí ji svou vlastní," popsala Vojtíšková princip, na němž knihovní lavičky fungují.

,,Každý měsíc budeme knihy obměňovat podle různých témat," uvedla ředitelka knihovny Libuše Nivnická. Pro říjen knihovníci zvolili výtvarné umění a hudbu. Čtenářské lavičky do světa ,,vyprovodila" spisovatelka Kateřina Tučková.

ZDROJ: www.brno.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů