Čtvrtek, 18. dubna 2024

Škoda zahájila výrobu trolejbusů pro Rigu

Škoda zahájila výrobu trolejbusů pro Rigu

Škoda Electric započala výrobu dalších 25 trolejbusů pro hlavní město Lotyšska Rigu. Kontrakt na celkem 125 trolejbusů pro dopravní podnik Rigas Satiksme byl uzavřen v roce 2013. V loňském roce převzal dopravní podnik v Rize prvních 25 kusů vozidel typu 27 Tr a nyní tak dojde ke druhému zúčinění smlouvy.


,,V rámci kontraktu pro Rigu vyrobíme dalších 25 nízkopodlažních kloubových trolejbusů, které jsou vybaveny pomocným diesel-agregátem, díky němuž mohou vozidla jezdit i mimo trakční vedení. Samozřejmou součástí vybavení vozidel je klimatizace, moderní informační systém nebo také zařízení, které zaznamenává počet cestujících," říká vedoucí obchodního útvaru Škody Electric Petr Kasenčák.

Škoda Electric pomohla v rámci tendru zajistit financování zakázky (postupné splácení dodávek po dobu osmi let) skrze Českou spořitelnu a Exportní garanční a pojišťovací společnost. ,,Součástí tendru v celkové hodnotě až 2,6 miliardy korun je také možnost na uplatnění opce na dalších 38 trolejbusů," dodává Petr Kasenčák.

V hlavním městě Lotyšska existuje devatenáct trolejbusových linek, které ročně přepraví 45 milionů cestujících. Trolejbusy z dílny Škoda zde jezdí už od roku 1955, kdy byla dodána první vozidla. Na tradici navázala dodávka 150 kusů nízkopodlažních trolejbusů typu 24 Tr v letech 2007-2009. Kromě škodováckých trolejbusů jezdí v Rize také 26 moderních nízkopodlažních tramvají typu ForCity Alfa.

Další informace:

Michal Tobrman
Škoda Transportation
731 462 730
michal.tobrman@skoda.cz

ZDROJ: skoda.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů