Úterý, 16. dubna 2024

Paříž diskutuje změnu klimatu, Praha plýtvání jídlem. Oboje spolu totiž souvisí.

Paříž diskutuje změnu klimatu, Praha plýtvání jídlem. Oboje spolu totiž souvisí.

V Paříži byl v pondělí zahájem velký klimatický summit OSN. Jeho výsledkem má být nová dohoda o snižování emisí skleníkových plynů. Ve stejnou dobu v Praze probíhá čtyřtýdenní diskuzní maraton a každý čtvrtek se disktutuje na téma, které se změnou klimatu úzce souvisí: plýtvání jídlem.

V Praze se tento týden uskuteční již druhé ze čtyř unikátních debatních setkání jejichž společným tématem je velmi aktuální téma: Plýtvání jídlem. V Auditoriu pražského Veletržního paláce se ve čtvrtek 3. 12. sejdou tři osobnosti, které mají k tématu skutečně co říci. Vystoupí prezident firmy Sodexo, pan Daniel Čapek a za Federaci potravinovách bank, paní Věra Doušová. Aktuální čísla a výsledky výzkumů o potravinovém odpadu doplní Marie Plojharová z Glopolis. Vstup volný, ale kapacita omezená!

,,BUZZ Talks jsou moderované diskuze na aktuální témata. Hosty jsou lidé z praxe a napříč obory. Probíráme témata, která jsou aktuální a zaměřujeme se na souvislost s naším každodenním životem." vysvětlila Anežka Tkáčová, koordinátorka projektu.

V rámci každého ze čtyř večerů probíhají tři patnáctiminutové prezentace řečníků, po kterých následuje více než hodinová moderovaná diskuse mezi přednášejícími, speciálními hosty a posluchači. BUZZ talks je projektem sponzorovaným z programu SmartUp Nadace O2. Náklady na akce jsou tedy plně hrazeny, organizátoři fungují na dobrovolnické bázi, vstup je zdarma a akce samy o sobě neziskové.

,,Jsme tým studentů, kteří inspirováni živými diskuzemi v zahraničí, začali s podobným konceptem i u nás. Diskutujeme globální témata na lokální úrovni. Dáváme prostor zainteresovaným stranám vystoupit se svým názorem a následně ho obhájit." řekla Anežka Tkáčová.

Sledujte aktuální informace o akci ZDE.

První díl debatních večerů se uskutečnil 26. listopadu a navštívilo jej přes šedesát účastníků. Využijte i vy jedinečné příležitosti se zapojit do diskuze a obohatit ji svým názorem a úhlem pohledu!

Fotogalerie z akce ZDE.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů