Úterý, 19. března 2024

ČR bude v květnu hostit mezinárodní konferenci Living Planet Sympozium 2016

ČR bude v květnu hostit mezinárodní konferenci Living Planet Sympozium 2016

Mezinárodní konference na téma pozorování Země Living Planet Sympozium 2016 se uskuteční 9.-13. května 2016 v Kongresovém centru Praha. Sympozium pořádá Evropská kosmická agentura a záštitu na národní úrovni převzalo Ministerstvo životního prostředí, Ministerstvo dopravy a Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.

Cílem konference je zhodnotit výsledky ESA a spolupracujících organizací v pozorování Země. Tematicky se zaměří zejména na výstupy z oblasti meteorologie a vývoje klimatu, sledování atmosféry, krajinných aplikací a přírodních katastrof, kde je důležité sledování mimořádných událostí, jakými jsou např. povodně, zemětřesení či lesní požáry. Sympozium bude cílit na monitoring životního prostředí, využití a pokryv území, zemědělství, sledování infrastruktury, zastavěných území a geodézii. Konference poskytne prostor k diskusi nad výsledky výzkumu v jednotlivých oborech a k jejich praktickému každodennímu využívání prostřednictvím inovativních aplikací. Prostřednictvím School Lab budou poznatky z pozorování Země předávány také studentům základních škol.

Konferenci na téma pozorování Země Living Planet Sympozium 2016 (více informací najdete na této adrese) pořádá Evropská kosmická agentura tematicky již popáté, tentokrát v Praze. V předchozích letech sympozium hostila města Edinburgh (2013), Bergen (2010), Montreal (2007) a Salzburg (2004). Konference se zúčastní přibližně 2000 hostů z řad vědecké komunity, firem zabývajících se zpracováním dat z pozorování Země a vývojem aplikací nad těmito daty, ale také uživatelé dat a služeb z řad státní správy.

Konferenci dalo záštitu Ministerstvo životního prostředí, Ministerstvo dopravy a Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Vstup na konferenci je zdarma, kapacita je ale omezená.

Registrace bude spuštěna v únoru 2016 na adrese: lps16.esa.int, kde najdete i další informace k Living Planet Sympozium 2016.

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů