Úterý, 19. března 2024

Téměř 600 milionů lze čerpat na podporu dopravy a cyklodopravy

Ministerstvo pro místní rozvoj vyhlásilo výzvu v Integrovaném regionálním operačním programu s názvem Podpora bezpečnosti dopravy a cyklodopravy.

Téměř 600 milionů lze čerpat na podporu dopravy a cyklodopravy

Na projekty je připraveno téměř 489 milionů korun z Evropského fondu pro regionální rozvoj a dalších více než 86 milionů korun ze státního rozpočtu.

Výzva č. 18 nazvaná ,,Podpora bezpečnosti dopravy a cyklodopravy" je zaměřena na podporu projektů ve dvou aktivitách. V aktivitě ,,Bezpečnost dopravy" se jedná o projekty rekonstrukcí, modernizací a výstavby bezbariérových komunikací pro pěší včetně souvisejících prvků zvyšujících bezpečnost železniční, silniční, cyklistické a pěší dopravy. V rámci aktivity ,,Cyklodoprava" budou podpořeny projekty zaměřené na rekonstrukci, modernizaci a výstavbu komunikací pro cyklisty a realizaci liniových opatření pro cyklisty na pozemních komunikacích. Oprávněnými žadateli v této výzvě jsou kraje, obce, dobrovolné svazky obcí, organizace zřizované nebo zakládané kraji, obcemi a dobrovolnými svazky obcí a provozovatelé dráhy nebo drážní dopravy. Alokace této výzvy z Evropského fondu pro regionální rozvoj činí 488 750 000 Kč, podíl státního rozpočtu bude maximálně 86 250 000 Kč. Maximální výše celkových způsobilých výdajů na jeden projekt je 30 milionů Kč, minimální výše celkových způsobilých výdajů činí 2 miliony Kč.

Příjem žádostí o podporu byl zahájen 17. prosince 2015 a bude ukončen 29. dubna 2016. Realizace podpořených projektů musí být ukončena nejpozději 31. prosince 2018. Projektové záměry a žádosti bude možné konzultovat s kontaktními pracovníky Centra pro regionální rozvoj České republiky v jednotlivých krajích, tyto kontakty jsou k dispozici na stránkách http://www.crr.cz/cs/crr/kontakty-iop-irop/.

Centrum pro regionální rozvoj České republiky (CRR) ve spolupráci s Eurocentry pořádá k dotacím pro obce semináře. Detailní informace najdete na http://www.crr.cz/cs/crr/kalendar-akci/ .

Na adrese www.dotaceEU.cz/IROP jsou také zveřejňována Specifická pravidla pro žadatele a příjemce. Žádosti o podporu budou předkládány v elektronické podobě v aplikaci MS2014+ na adrese https://mseu.mssf.cz .

Harmonogram dalších plánovaných výzev IROP na rok 2016 je k dispozici na webových stránkách http://www.dotaceEU.cz/cs/Microsites/IROP/Dokumenty.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů