Pátek, 29. března 2024

NSZM ČR se v roce 2015 rozšířila o rekordní počet nových členů

NSZM ČR se v roce 2015 rozšířila o rekordní počet nových členů

Národní síť Zdravých měst ČR se významně rozrůstá. Jedná se o rekordní nárůst zájmu o členství v asociaci, nejvyšší od roku 2006. Novými členy asociace se v roce 2015 stalo 16 měst, obcí a městských částí, přičemž 2 další municipality vstoupily s účinností od ledna 2016.

Mezi Zdravá města, obce a regiony se zařadily municipality: Benešov nad Ploučnicí, Březina u Brna, Humpolec, Krásno, Mariánské Lázně, Nový Jičín, Praha 8, Praha 12, Rokytnice nad Jizerou, Rosice u Brna, Sázava, Telnice, Úštěk, Valašské Klobouky, Vítkov, Vřesina, Vyžlovka a Zbyslavice.

Asociace měla k závěru roku 2015 celkem 129 členů, s regionálním vlivem na 2642 měst a obcí, ve kterých žije ve kterých žije 6,074 milionu obyvatel (57 % populace ČR).

Všechny nové členy srdečně vítáme a věříme, že výměna zkušeností bude vzájemná, že noví i stávající členové budou mít zájem o aktivní spolupráci a sdílení zkušeností. Asociace NSZM ČR k tomu v roce 2016 poskytne dostatečný prostor a možnosti pro setkávání, společné konzultace, možnosti zdrojů na projekty členů i konkrétní aktivity a příklady dobré praxe.

Přehled všech členů NSZM naleznete ZDE.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů