Pátek, 19. dubna 2024

Přírodovědné vycházky s Callou v roce 2016

Přírodovědné vycházky s Callou v roce 2016

V dubnu opět startuje cyklus přírodovědných vycházek s Callou. Za posledních osm let si tyto výpravy do přírody získaly široký okruh příznivců, o čemž svědčí i loňská účast. Do přírody se s námi vydalo celkem 388 účastníků na osm přírodovědných vycházek.

Tentokrát začínáme netradičně kombinací dvou rozdílných témat. Vycházku ,,Za botanikou a historií do centra Budějovic" povedou botanik Milan Štech a historik Václav Kabíček. Sraz účastníků je v sobotu 2. dubna v 9:00 na zastávce budějovické MHD Mariánské náměstí. Vycházkou navazujeme tak na úspěšné akce z let 2011 a 2012. Druhá letošní vycházka ,,Kroužkování v údolí Rudolfovského potoka" s ornitologem Petrem Veselým proběhne v sobotu 7. května.

,,Zájem o přírodovědné vycházky nás velice těší, ale také zavazuje, abychom i nadále nabízeli zajímavá témata a lokalit. Celý cyklus by se samozřejmě neobešel bez skvělých lektorů, kteří jsou nejen odborníky ve svých oborech, ale dovedou o nich také poutavě vyprávět," říká Jiří Řehounek, který v Calle cyklus vycházek od počátku koordinuje.

I letos bude zájemcům k dispozici speciální webová stránka. Kromě pozvánek a informací o všech dosud proběhlých přírodovědných vycházkách obsahuje i rozsáhlou fotogalerii. Najdete ji na http://www.calla.cz/index.php?path=o_prirody&php=vychazky.php.

Kontakt: Jiří Řehounek (Calla) - 605 066 898, RehounekJ@seznam.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů