Sobota, 20. dubna 2024

Prodej vozů Tesla v prvním čtvrtletí zaostal za očekáváním

Prodej vozů Tesla v prvním čtvrtletí zaostal za očekáváním

Americký výrobce elektrických vozů Tesla Motors dodal v prvním čtvrtletí na trhy 14.820 vozů. To bylo o 50 procent více než ve stejném období loni, prodej však zaostal za očekáváním firmy, která počítala s prodejem 16.000 vozů. Slabší prodej způsobil nedostatek součástek, kvůli kterému musela automobilka omezit výrobu.

Automobilka však potvrdila, že za celý letošní rok vyrobí 80.000 až 90.000 vozů. Loni prodala 50.580 vozů.

Prodej vozů negativně ovlivnil nedostatek součástek pro výrobu sportovně-užitkového vozu Model X v lednu a v únoru. Plně obnovit výrobu se podařilo až koncem března, napsala agentura Reuters. Automobilka uvedla, že chyba byla na její straně, protože její Model X má příliš mnoho nové technologie a automobilka přecenila své schopnosti.

Tesla Motors nyní vyrábí dva modely s elektrickým pohonem. Je to sedan Model S a sportovně užitkový vůz Model X, který se začal prodávat loni v září. Před Modelem S vyráběla Tesla ještě sportovní Roadster, jeho výrobu ale v roce 2012 ukončila. Minulý týden automobilka představila nový vůz Model 3, který se má začít prodávat koncem roku 2017. Tesla začala také přijímat objednávky na nový vůz, za tři dny získala 276.000 objednávek.

Tesla byla založena v roce 2003, doposud se jí však ani jednou nepodařilo vykázat celoroční zisk. Letos už ale firma zisk očekává.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů