Pátek, 29. března 2024

První zpráva o globálním udržitelném rozvoji popisuje pokroky vyplývající z ambiciózní firemní iniciativy

Společnost C&A dnes oznámila uveřejnění své první zprávy o globálním udržitelném rozvoji...

První zpráva o globálním udržitelném rozvoji popisuje pokroky vyplývající z ambiciózní firemní iniciativy

Zpráva obsahuje detaily o pokrocích, kterých společnost C&A v roce 2015 dosáhla z hlediska plnění cílů stanovených v loňském roce pro období do roku 2020. Cíle pro období do roku 2020 představují pro C&A nový, ambiciózní globální závazek udržitelného rozvoje a strategický rámec.

Jeffrey Hogue, generální manažer firmy C&A odpovědný za udržitelný rozvoj, poznamenává: ,,V roce 2015 jsme věnovali pozornost zajištění kvalitních pravidel a odpovědnosti; cílem byla podpora naší nové strategie udržitelného rozvoje. Začlenění udržitelnosti do systému podnikového řízení je podstatnou součástí naší snahy tvořit módu s pozitivním dopadem."

Zpráva je podstatným prvkem nového, komplexního rámce zaměřeného na firemní odpovědnost. Cíle a ukazatele KPI se orientují na ekologické produkty, dodavatelský řetězec a životní úroveň. Jako prvky podporující tuto strategii slouží transparentnost, cirkulární ekonomika a rovnost.
Ze zprávy vyplývá, že C&A učinila v roce 2015 v oblasti udržitelného rozvoje znatelné pokroky. Hlavní úspěchy:

  • Dle organizace Textile Exchange jsme se opět stali největším odběratelem organické bavlny na světě; podíl použité ekologické bavlny se zvýšil na 40 %.
  • 90 % dodaného objemu pocházelo od nejlépe hodnocených dodavatelů.
  • Představili jsme nový kodex chování a proces auditu, který byl doplněn o uveřejnění informací ze závodů přímých dodavatelů a z vybraných závodů subdodavatelů v Asii a Evropě.
  • Zavázali jsme se používat v roce 2016 peří výlučně s certifikací Responsible Down Standard (RDS).
  • Uskutečnili jsme první ucelené posouzení naší globální uhlíkové a vodní stopy, sestavili nový tým věnující se udržitelnému nakládání s chemikáliemi, vytvořili příslušnou strategii a dokončili nezávislé audity nakládání s chemikáliemi v 52 klíčových textilních závodech.
  • Sehráli jsme klíčovou úlohu při vzniku globální iniciativy Collaboration and Transformation (ACT), která sjednocuje zainteresované strany s cílem řešit problematiku důstojné mzdy v textilním a oděvním průmyslu.
  • Zapojili jsme se do iniciativy OSN s názvem Global Compact, což je největší světová firemní iniciativa zaměřená na udržitelný rozvoj, která prosazuje univerzální principy v oblasti lidských práv, práce, životního prostředí a protikorupčního jednání (prostřednictvím transparentních výkazů).
  • Více než 23 000 našich zaměstnanců se zapojilo do kampaně Inspiring Women, naší první kampaně zaměřené na angažovanost zaměstnanců v oblasti udržitelného rozvoje.


V souladu s důrazem společnosti C&A na ekologii bude zpráva o globálním udržitelném rozvoji k dispozici pouze on-line, na novém webu C&A na adrese c-a.com, a to v angličtině a portugalštině. Dostupná bude také kratší, souhrnná verze (tištěná a ve formátu PDF) - v angličtině a portugalštině a dále v mandarínštině, španělštině a němčině.

Další informace získáte v první zprávě o globálním udržitelném rozvoji C&A na adrese
c-a.com

O společnosti C&A
Společnost C&A je předním prodejcem oděvů. Má více než 60 000 zaměstnanců a přibližně 2 000 obchodů ve 23 zemích po celém světě; rozšiřuje rovněž svou působnost na internetu. Obchody C&A každý den přivítají přes 2,5 milióny návštěvníků, kterým nabízejí módu pro celou rodinu za dostupnou cenu. Naším trvalým závazkem je poskytovat klientům kvalitní zboží a služby. Společnost C&A hraje od svého vzniku v roce 1841 přední úlohu na poli inovací zaměřených na zákazníka.

Další informace viz www.c-a.com

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů