Úterý, 19. března 2024

Hyundai plánuje uvést na trh luxusní elektromobil

Hyundai plánuje uvést na trh luxusní elektromobil

Jihokorejská automobilka Hyundai Motor hodlá uvést na trh luxusní elektromobil pod svou značkou Genesis. Na autosalonu v jihokorejském městě Pusan to dnes řekl viceprezident společnosti Manfred Fitzgerald. Kdy by firma nový elektromobil mohla začít prodávat, ale neupřesnil.

"Domnívám se, že plně elektrická vozidla se stanou budoucností automobilového průmyslu," řekl Fitzgerald, který má na starosti strategii luxusní značky Genesis.

Automobilka o založení samostatné značky Genesis informovala začátkem loňského listopadu. Firma doufá, že jí značka pomůže zvýšit zisk a posílí její pozici na rychle rostoucím trhu s luxusními automobily.

Na autosalonu v Pusanu společnost Hyundai představila benzinový automobil G80, který je druhým modelem v rámci značky Genesis po vozu G90, uvedla agentura Reuters.

Hyundai je největší automobilkou v Jižní Koreji a spolu se sesterskou společností Kia tvoří pátého největšího výrobce aut na světě.

Hyundai v listopadu 2008 oficiálně zahájil sériovou výrobu osobních aut v Nošovicích na Frýdecko-Místecku. Kia spustila v prosinci 2007 sériovou výrobu osobních vozů u Žiliny na Slovensku.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů