Pátek, 29. března 2024

Daimler představí elektromobil s vysokým dojezdem

Daimler představí elektromobil s vysokým dojezdem

Německý automobilový koncern Daimler v říjnu na pařížském autosalonu představí nový elektromobil značky Mercedes, který dokáže ujet na jedno nabití 500 kilometrů. Uvedl to podle agentury Reuters vývojový ředitel firmy Thomas Weber. Dodal, že na trh by se měl nový elektromobil dostat v tomto desetiletí.

Daimler i další evropské automobilky nyní posilují investice do technologií v oblasti elektrického pohonu. Tyto investice jim mají pomoci splnit požadavky Evropské unie v oblasti automobilových emisí a konkurovat americké společnosti Tesla Motors, která se specializuje právě na elektromobily.

Německá vláda v květnu schválila podporu nákupu vozů s elektrickým pohonem, na níž se už dříve dohodla s automobilkami. Kupcům nových čistě elektrických aut stát vyplatí 4000 eur (108.000 Kč) a majitelům hybridních aut přispěje 3000 eur (81.000 Kč). Nové elektromobily budou navíc na deset let osvobozeny od daně z vlastnictví motorového vozidla.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů