Úterý, 19. března 2024

Ostravská zoo chystá na prázdniny večerní komentované prohlídky

Ostravská zoo chystá na prázdniny večerní komentované prohlídky

Ostravská zoologická zahrada chystá na prázdniny večerní komentované prohlídky. Návštěvníci tak budou mít možnost zjistit, co se v zahradě děje po zavírací době a jak se chovají zvířata po setmění. ČTK to dnes řekla mluvčí radnice Šárka Nováková.

"Během procházky potemnělou zahradou účastníci poznají, jak vypadá zoo po zavírací době, a hlavně budou moci pozorovat aktivitu zvířat, která je navečer jiná než během dne. Zejména zvířata soumračná a noční bývají v tuto dobu daleko aktivnější, například kočkovité šelmy, jeleni nebo sovy," uvedla Nováková. Naopak u zvířat, která jsou aktivní během dne, bude možné pozorovat, jak se ukládají ke spánku. Například pávi, kteří se v areálu zoo pohybují volně, vylétají každý večer vysoko do korun stromů.

Večerní komentované prohlídky budou připraveny vždy v pátek, první už tento týden od 20:00. "Upozorňujeme, že pohyb po areálu zoo je možný pouze s průvodcem, protože akce se koná po zavírací době. Délka prohlídky je okolo tří hodin. Vzhledem k časové náročnosti prohlídky doporučujeme zvážit účast nejmenších dětí," doplnila mluvčí.

Pro večerní procházky bude platit cena běžného vstupu do zoo, dospělí tedy za vstupenku dají 110 korun a děti do 15 let, které musí přijít v doprovodu dospělého, zaplatí 80 korun. Kvůli omezené kapacitě je nutné si prohlídku předem rezervovat na telefonním čísle 596 241 269.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů