Středa, 24. dubna 2024

Pelhřimov: Dny stromů a dřeva - vysaďte vlastní stromek

Pelhřimov: Dny stromů a dřeva - vysaďte vlastní stromek

Zdravé město Pelhřimov každoročně u příležitosti oslavy "Dne dřeva a stromů" nabízí rodičům dětí narozených v období od 1. října předcházejícího roku do 30. září příslušného roku a trvale žijícím v Pelhřimově a v jeho místních částech, možnost vysadit si vlastní stromek.

Zdravé město Pelhřimov pravidelně u příležitosti oslavy "Dne stromů a dřeva" nabízí rodičům dětí, které se narodily v období od 1. října roku předcházejícího před rokem samotné výsadby do 30. září roku, v rámci kterého se příslušná výsadba realizuje, a jsou občany Pelhřimova a jeho místních částí, možnost zasadit si vlastní strom v předem určené lokalitě města.

Cílem této aktivity je dosažení zlepšení krajinného rázu vybrané lokality města a zkvalitnění života místních obyvatel a návštěvníků města, a to za přímé účasti veřejnosti.
Tímto zapojením veřejnosti je dosaženo nejen zvýšení pocitu sounáležitosti občanů našeho města s příslušným místem, ale i obnovení vztahu občanů města k veřejné zeleni a k přírodě obecně.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů