Úterý, 19. března 2024

SPOLEČNOSTI VALEO A SIEMENS SPOLUPRACUJÍ PŘI VÝVOJI ELEKTRICKÝCH POHONNÝCH JEDNOTEK

SPOLEČNOSTI VALEO A SIEMENS SPOLUPRACUJÍ PŘI VÝVOJI ELEKTRICKÝCH POHONNÝCH JEDNOTEK

? Společnosti Valeo a Siemens oznamují uzavření spolupráce při vývoji vysokonapěťových pohonných jednotek

? Tato nová společnost se jmenuje Valeo Siemens eAutomotive

? Bylo oznámeno složení managementu

? Valeo Siemens eAutomotive se stane silným hráčem v rychle rostoucím trhu automobilové elektrifikace

Spolupráce společností Valeo a Siemens právě začíná. Název nové společnosti je Valeo Siemens eAutomotive GmbH a jejími hlavními manažery jsou Louis Pourdieu (CEO) a Peter Geilen (CFO).

,,Jsem opravdu potěšen vznikem této spolupráce, která nám umožní poskytovat řešení pro všechny výrobce vozidel, ať už jsou jejich potřeby v oblasti elektrifikace pohonných jednotek jakékoli" řekl Jacques Aschenbroich, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Valeo.

Klaus Helmrich, člen správní rady společnosti Siemens AG, řekl: ,,Pouze sedm měsíců po podpisu dohody s radostí oznamujeme uzavření transakce a začátek naší spolupráce se společností Valeo. Nová společnost bude pravým globálním leaderem na rostoucím trhu s elektromobily."

V dubnu 2016 společnosti Valeo a Siemens podepsaly dohodu o vytvoření společného podniku, který se zaměří na vývoj vysokonapěťových elektromotorů pro silniční vozidla. Podle této dohody bude každý z partnerů (Siemens i Valeo) držitelem 50 % vkladu do společnosti a bude mít nad ní kontrolu. Tímto krokem vytvářejí globálního leadera pro dodávání inovativních a dostupných komponentů s vysokým napětím a systémů pro celé rozpětí silničních vozidel sahající od hybridů přes plug-in hybridy až po plně elektrická auta. Portfolio zahrnuje široký sortiment výrobků od elektrických motorů, prodlužovačů dojezdů (range extender), palubních dobíječek, invertorů až po stejnosměrné měniče. Valeo ve společném podniku přispěje ke spolupráci svou elektronikou s vysokým napětím, prodlužovači dojezdu a možnostmi dobíjení, Siemens pak svými systémy pohonných jednotek eCar zahrnujícími elektromotory a výkonovou elektroniku.

V návaznosti na jednotlivé obory působnosti a celkovém portfoliu bude společný podnik těžit ze synergií v oblasti výroby a vývoje a vytvoří základ pro trvalý růst a ziskovost. Očekává se, že trh s díly a komponenty pro elektromobily poroste do roku 2020 každoročně o více než 20 %.

O spolupráci:

- Valeo Siemens eAutomotive bude mít ředitelství v Erlangenu v Německu.

- Tato nově vzniklá společnost bude čítat R&D centra ve Francii (Cergy-Pontoise), Německu (Erlangen, Bad Neustadt), Norsku (Drammen) a Číně (Shanghai) a také továrny v Německu (Erlangen, Bad Neustadt), Maďarsku (Veszprém), Polsku (Czechowice) a Číně (Changzhou, Shenzen a Tianjin).

- Celkem bude společnost mít okolo 1 000 zaměstnanců.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů