Pátek, 29. března 2024

SPÚ chrání životní prostředí, pořizuje auta na ekologický pohon

SPÚ chrání životní prostředí, pořizuje auta na ekologický pohon

Státní pozemkový úřad se zařadil mezi společnosti, které v rámci obnovy autoparku upřednostňují vozidla s ekologickým pohonem, a tím přispívají k ochraně životního prostředí.

Státní pozemkový úřad v loňském roce zakoupil celkem 8 vozidel Škoda Octavia G-TEC se spalovacím motorem pro alternativní palivo CNG (stlačený zemní plyn).

,,Jedním z úkolů Státního pozemkového úřadu je péče o krajinu. Jsou různé podoby ekologického přístupu k naší zemi. Konkrétním příkladem může být právě pořízení nových aut na stlačený zemní plyn, které jsou šetrné k životnímu prostředí. Jsem ráda, že Pozemkový úřad se snaží být pro další státní instituce vzorem v ekologické dopravě. A to speciálně v těchto dnech, kdy je po celé republice smogová situace způsobená především automobily," řekla Svatava Maradová, ústřední ředitelka Státního pozemkového úřadu.

Veřejná zakázka byla vyhlášena jako nadlimitní v otevřeném řízení v červnu 2016. Z celkem šesti nabídek byl vybrán dodavatel s nejnižší nabídkovou cenou - AUTO-BRANKA, spol. s r. o. Celková cena vozidel byla 3 800 000 včetně DPH. V nákupu ekologických vozidel bude Státní pozemkový úřad pokračovat i v rámci další obnovy automobilového parku.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů