Úterý, 19. března 2024

Vlašimské májové slavnosti vyzvou i k třídění starého elektra

Vlašimské májové slavnosti vyzvou i k třídění starého elektra

Vlašimské májové slavnosti vypuknou už v pondělí 1. května od 10 do 17 hodin, v krásném prostředí zámeckého parku a v centru města. Bohatý program, kde nebudou chybět hudební, divadelní, nebo sportovní vystoupení a také ekologický program s názvem Přelez, přeskoč, recykluj! Připravil jej kolektivní systém pro sběr a recyklaci vysloužilých spotřebičů ELEKTROWIN ve spolupráci se společností ECOBAT a Středočeským krajem.

Program na téma recyklace se od května do září stane součástí krajských, městských a dalších slavností. To vše v duchu sloganu Třiďte také elektro! Pilotní akci s datem konání už 20. dubna si vzal na starost Tábor.

,,Už v Táboře nás příjemně překvapila hojná účast, kterou neovlivnilo ani velmi chladné počasí," říká Jan Marxt ze zákaznického oddělení ELEKTROWIN a.s.

Parafráze citátu zakladatele tělovýchovné jednoty Sokol Miroslava Tyrše, který původně zněl ,,Přelez, přeskoč, ale nepodlez", je zcela namístě. Speciálně pro tento účel nechal ELEKTROWIN vyrobit jedinečnou atrakci, nafukovací závodní dráhu o rozměrech téměř 12x3 metry, kterou budou návštěvníci akcí zdolávat na čas.

Nejlepší časy dosažené během jednotlivých akcí budou v půlce září porovnány a vítězové tří kategorií si ze závěrečné akce odnesou ceny v hodnotě 20 000 Kč.

,,Věřím, že Vlašim Tábor ještě překoná a na naší závodní dráze budou vytvořeny další hodnotné výkony," dodává Marxt.

Kromě nafukovací závodní dráhy bude 1. Máje ve Vlašimi a pak i v dalších městech ČR k vidění edukační expozice s panely popisujícími recyklační koloběh a proces zpracování. Participovat na ní bude společnost ECOBAT, která v ČR zajišťuje zpětný odběr a recyklaci baterií. Program doplní samoobslužné aktivity na téma recyklace.

Za vysloužilý spotřebič přinesený a odevzdaný na akci obdrží návštěvníci drobný dárek, za pět odevzdaných baterií získají krabičku ECOCHEESE určenou pro sběr použitých baterií v domácnostech.

,,Ne každému se chce běhat na sběrné místo s každou použitou baterií. A právě pro domácí skladování baterií vám může box ECOCHEESE velmi dobře posloužit,"dodává Eva Gallatová, ze společnosti ECOBAT.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů