Úterý, 19. března 2024

Pražské městské části se zapojí do velké sběrové akce na podporu recyklace drobného elektra

Pražské městské části se zapojí do velké sběrové akce na podporu recyklace drobného elektra

Na podporu správného třídění drobného elektrozařízení vznikl ve spolupráci s Magistrátem hl. m. Prahy projekt ,,Praha v červeném", který startuje na začátku června a potrvá až do konce srpna 2017.

,,Cílem projektu je seznámit občany s červenými kontejnery a správným postupem při recyklaci drobných a již nepotřebných elektrospotřebičů, které dnes představují jeden z nejrizikovějších odpadů," vysvětluje podstatu akce Martina Martinková, tisková mluvčí neziskové společnosti ASEKOL.

Záštitu nad projektem převzala za Magistrát hl. města Prahy RNDr. Jana Plamínková, radní pro oblast životního prostředí. ,,Podporuji tuto akci, která pomůže vyčistit Prahu od nepotřebného elektrozařízení," říká radní Plamínková.

Během těchto tří měsíců budou mezi sebou soutěžit všechny městské části hl. města Prahy v množství nasbíraného elektrozařízení. Městská část, která za léto nasbírá nejvíce kilogramů, bude oceněna certifikátem ASEKOL a věcným darem, který poputuje do vybraného potřebného zařízení v dané městské části. Neváhejte tedy projít své šuplíky a skříně a vyhodit staré elektro do červeného kontejneru ASEKOL. Ten nejblíže vašemu domovu naleznete na stránkách www.cervenekontejnery.cz.

Přijďte se pobavit do Žlutých lázní

O červených kontejnerech ASEKOL a o tom, jak správně recyklovat vysloužilé elektro, se můžete dozvědět více také v rámci Festivalu sportu, který se uskuteční 22. 6. ve Žlutých lázních v Praze. Kromě zajímavých informací na vás čeká zábavný vzdělávací program pro děti nebo slosování o zajímavé ceny. Připravena bude i sběrová soutěž přímo na místě. Každý návštěvník, který do stánku ASEKOLU přinese starý mobil k recyklaci, bude zařazen do soutěže o nový telefon či tablet.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů