Úterý, 19. března 2024

Hodnota letošních zakázek na obnovu území přesáhne 1,2 miliardy

Hodnota letošních zakázek na obnovu území přesáhne 1,2 miliardy

Hodnota veřejných zakázek, které budou letos zadány na obnovu území postižených hutnickou a hornickou činností, přesáhne 1,2 miliardy korun. Vyplývá to ze zprávy o čerpání finančních prostředků k řešení ekologických škod, kterou dnes schválila vláda. O kladném postoji kabinetu informovalo ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO).

"Pro rok 2017 se počítá se zadáním celkem šesti veřejných zakázek v předpokládané hodnotě 337,5 milionu korun pro oblast severozápadních Čech. Pro oblast Moravskoslezského kraje pak se zadáním osmi veřejných zakázek v předpokládané hodnotě 934,5 milionu Kč," uvedlo dnes bez bližších podrobností ministerstvo.
Programy ekologické revitalizace začaly v roce 2002. Konkrétní prioritní projekty definuje každoroční plán zadávání veřejných zakázek, který spolu s MPO tvoří ministerstvo financí. Plán zohledňuje stav finančních prostředků zvláštního účtu, tzv. fondu privatizace, a to v počtu nejméně 13 prioritních projektů ročně.
Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů