Úterý, 19. března 2024

Kladenský dopravce koupil 27 autobusů na ekologický pohon

Kladenský dopravce koupil 27 autobusů na ekologický pohon

Kladenský dopravce ČSAD MHD Kladno koupil 27 nových autobusů na ekologický pohon téměř za 200 milionů korun. Dopravce patřící do skupiny Arriva nahrazuje vozy na dieslový pohon těmi na stlačený zemní plyn dlouhodobě, nyní tak bude mít přes 40 procent ekologických autobusů ze 170 provozovaných. ČTK to dnes sdělil ředitel společnosti Ludomír Landa.

Na nákup společnost získala evropské dotace, které zaplatily většinu nákladů. "V provozu je už všech 18 standardních autobusů, devět kloubových dorazí na začátku července," uvedl Landa. Kladensko má od srpna patřit do systému Pražské integrované dopravy a právě kloubové autobusy společnost nasadí na nové lince mezi Kladnem a pražským Veleslavínem.
Cestující budou autobusy vozit nejen na linkách zajíždějících do Prahy 6, ale také na Kladensku, Mělnicku, Praze-západ, Berounsku a Rakovnicku, což je podle Landy emisně nejzatíženější oblast ve Středočeském kraji. Nové vozy vypouštějí méně emisí, jsou méně hlučné, bezbariérové a moderně vybavené.
V prvním čtvrtletí 2018 chce ČSAD MHD Kladno koupit dalších 27 nízkopodlažních autobusů s pohonem na stlačený zemní plyn, tentokrát pro městskou dopravu v Kladně.
Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů