Úterý, 19. března 2024

Seznamte se s novým elektronickým Zpravodajem MŽP

O čem se v letním dvojčísle dočtete? Hlavním tématem jsou obnovitelné zdroje energie..

Seznamte se s novým elektronickým Zpravodajem MŽP

,,Navazujeme na tradici z let před rokem 2010, kdy Ministerstvo životního prostředí vydávalo dokonce tištěný Zpravodaj, plný témat a zpráv z oblasti životního prostředí, ale i přímo z ministerstva, které se třeba nedostaly do médií, nebo jsou pro nás natolik důležité, že stojí za to o nich mluvit opakovaně," říká k novému informačnímu prostředku MŽP ministr Richard Brabec.

A o čem se v letním dvojčísle dočtete? Hlavním tématem jsou obnovitelné zdroje energie. ,,S postupným odklonem od těžby a spalování uhlí musí stát jejich rozvoj podpořit a pomoci s rozšířením využití těchto energií. OZE musíme dostat především do domácností, kde je jejich využití nejefektivnější. S tím už několik let úspěšně pomáhá náš program Nová zelená úsporám. Ten od 4. září letošního roku nabídne vyšší podporu sofistikovanějším systémům pro akumulaci elektrické energie,"pokračuje ministr Brabec.

Ve Zpravodaji dále najdete profil ministrova poradce Petra Jana Kalaše, který letos v květnu převzal na francouzské ambasádě v Praze řád francouzského prezidenta za zásluhy. Oceněno tak bylo jeho osobní úsilí v boji proti změně klimatu. Na MŽP pomáhal Petr Kalaš také se sestavováním týmu spolupracovníků ministra Brabce a dnes s hrdostí říká, že proměna MŽP i SFŽP k lepšímu je za poslední 4 roky velmi výrazná. Dalšími tématy Zpravodaje se staly naše projekty Senoseč online, Dešťovka nebo také fotografická soutěž Moje magické místo. V neposlední řadě zde najdete výsledky ankety na téma plastové tašky i důvody, proč si je stále donekonečna kupujeme.

Zpravodaj MŽP můžete dostávat rovnou do vaší e-mailové schránky. Neváhejte si o něj napsat na: zpravodaj@mzp.cz.

Pokud budete mít jakékoliv náměty či připomínky k podobě našeho Zpravodaje, pošlete nám je také na tuto adresu: zpravodaj@mzp.cz.

První číslo Zpravodaje si můžete stáhnout zde.

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů