Pátek, 29. března 2024

Formy ekologické kriminality

Diplomová práce popisuje hlavní druhy ekologické kriminality v České republice. U každého druhu jsou popsány nejčastější delikty a možnosti ochrany a prevence. Dále jsou rozepsány jednotlivé zákony upravující tuto problematiku v České republice. 

Formy ekologické kriminality

První polovina práce se zaměřuje na vymezení pojmů a legislativy, ve druhé polovině práce jsou pak rozepsány jednotlivé druhy ekologické kriminality, jejich delikty a možnosti prevence a kontroly. V poslední kapitole jsou příklady nových trendů v ochraně životního prostředí.

http://digilib.k.utb.cz/handle/10563/41069

Diploma thesis describes the main types of environmental crime in the Czech republic. For each species describes the most common offenses and possibilities of protection and pre-vention. Next part describes individual laws that regulate this issues in Czech republic. The first section presents definition and legislation, the second section describes individual ty-pes of environmental criminality, their common offenses and the possibilities of preventi-on. The last section presents examples of new trends in environmental protection.

TOLAR, Dan. Formy ekologické kriminality. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2017, 68 s (81 165). Dostupné také z: hdl.handle.net . Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta aplikované informatiky, Ústav elektroniky a měření. Vedoucí práce Štefka, Vladislav.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů