Úterý, 19. března 2024

Požár skládky u Litvínova je po dvou dnech uhašen

Požár skládky u Litvínova je po dvou dnech uhašen

Požár skládky Celio u Litvínova na Mostecku je uhašen. Skládka hořela od pondělního večera, požár byl zlikvidován dnes kolem 20:00. ČTK to řekl operační důstojník krajských hasičů. Škodlivé látky se do ovzduší nedostaly. Odpad hořel na ploše zhruba 100 krát 100 metrů.

Oheň se rozhořel v pondělí večer. Podle dřívějších informací mluvčího krajských hasičů Lukáše Marvana byl velmi rozsáhlý. Vyhlášen byl třetí stupeň požárního poplachu, na místě zasahovalo 21 hasičských jednotek. Do úterního rána měli hasiči požár pod kontrolou. Dnes ráno hořící odpad prolévali vodou a místo zahrnovali zeminou.

Měřicí vůz opakovaně monitoroval ovzduší v okolí, únik nebezpečných látek nenaměřil. Mostecká a litvínovská radnice přesto doporučovaly lidem, aby nevětrali. Po uhašení požáru dnes večer nutnost větrání odvolaly.

Požáry na litvínovské skládce nejsou výjimečné. Naposledy hořel odpad na obdobně velké ploše letos v březnu. Loni v září v areálu firmy hořela hala na zpracování odpadů. Škoda tehdy dosáhla desítek milionů korun.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů