Pátek, 29. března 2024

Čínská velvyslankyně navštívila Národní park Šumava

Čínská velvyslankyně navštívila Národní park Šumava

Ve dnech 14. a 15. října navštívila Šumavu mimořádná a zplnomocněná velvyslankyně Čínské lidové republiky v České republice Její Excelence Ma Keqing za doprovodu svého manžela a atašé Wang Qian. Součástí její dvoudenní návštěvy byla i exkurze na některá místa Národního parku.

,,Paní velvyslankyně navštívila informační středisko Kvilda, návštěvnické centrum Srní, Tříjezerní slať a měla možnost nahlédnout do části lesních komplexů Šumavy," říká mluvčí Správy Národního parku Šumava Jan Dvořák.

Zájem čínské velvyslankyně se soustředil na možnosti zapojit Šumavu do oblíbených výletních destinací čínských turistů, kterých v Jihočeském kraji přibývá.

,,Čínští turisté chtějí poznávat nejen historické zajímavosti, především ty, co jsou zapsány v seznamu UNESCO, ale také přírodní krásy střední Evropy. A Šumava paní velvyslankyni velmi zaujala," dodává mluvčí.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů