Úterý, 19. března 2024

Inspektoři uložili pokutu 120 tisíc korun za nelegální navážení odpadů v Hradci nad Svitavou

Inspektoři uložili pokutu 120 tisíc korun za nelegální navážení odpadů v Hradci nad Svitavou

Inspektoři z České inspekce životního prostředí (ČIŽP) v Hradci Králové uložili pokutu 120 tisíc korun společnosti P & V EKOTRADING s.r.o. Firma v katastru obce Hradec nad Svitavou nakládala s téměř 44 tisíci tunami odpadů na pozemcích, které k tomu nebyly určené.

,,Jednalo se o odpadní zeminy a stavební odpady. Firma je na místo navezla a pomocí nich zde prováděla terénní úpravy. K této činnosti však neměla povolení krajského úřadu. Šlo o odpady získané výkupem od jiných subjektů a částečně také o odpady z vlastní stavební činnosti firmy," uvedl Lukáš Trávníček, ředitel Oblastního inspektorátu ČIŽP v Hradci Králové.

Po kontrole inspektorů ČIŽP společnost P & V EKOTRADING zažádala krajský úřad o povolení k nakládání s odpady na tomto místě. V současné době probíhá takzvané zjišťovací řízení. O tom, zda se na místo odpady budou moci navážet a provádět terénní úpravy, rozhodne krajský úřad.

Zdroj: ČIŽP

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů