Pátek, 19. dubna 2024

Odvážní měniči měst pomáhají inovacím ve městech

 Program největší evropské akce pro trvale udržitelná města je již k dispozici online...

Odvážní měniči měst pomáhají inovacím ve městech

3 000 účastníků z více než 400 měst, 50 zemí a 4 kontinentů se ve dnech 28. února do 2. března 2018 zúčastní globální konference URBAN FUTURE Global Conference (UFGC). Vůbec poprvé se tato konference uskuteční ve Vídni, kde se sejdou ti nejinspirativnější "měniči měst (CityChangers)" dnešní doby. První experimentální akce s názvem "Cities FuckUp Night (Noc o všem, co je ve městech špatně)", jejíž formát vznikl v Mexiku, nabídne speciální přehled těch nejdůležitějších událostí.

Měniči měst (CityChangers) mění města

Růst počtu obyvatel, nedostatek zdrojů, klimatické změny a znečištění vzduchu jsou hlavními problémy, se kterými se města musí vypořádat. A k tomu patří i rigidní administrativní struktury, které brání nezbytným změnám. A zde je prostor pro ,,Měniče měst (CityChangers)": Jejich odhodlání a nebojácnost boří rigidní městské struktury a mění zažité postupy a způsoby komunikace.

Hlavní informace o "Cities FuckUp Night"

Vůbec poprvé se v rámci konference UFGC uskuteční akce s názvem FuckUp Night (Noc o všem, co je ve městech špatně) pro vedoucí představitele měst. Tato akce již oslovila 200 tisíc účastníků ve více než 250 městech. Smyslem je prolomit tabu kolem neúspěchů a poučit se z chyb. Andrea Reimer, radní města Vancouver, ve své zprávě o první akci "Cities FuckUp Night" hovoří o tom, co by se určitě nemělo stávat.

Program je online - účast přislíbilo již 120 řečníků

Program konference je dostupný online na www.urban-future.org/programme. Akce je zaměřena na 4 hlavní témata, kterými jsou mobilita, městský život a plánování, komunikace a vedení a zdroje. Jedním z hlavních bodů letošního programu je i kvalita ovzduší ve městech.

Na konferenci, mimo jiné, vystoupí:

oJohanna Kotipelto: odbornice z kanceláře finského předsedy vlády a zakladatelka digitální platformy pro trvale udržitelné veřejné financování městských projektů a správu měst

oAndrea Reimer: poradkyně, která stojí za "Akčním plánem nejzelenějšího města (Greenest City Action Plan), jejímž cílem je udělat z Vancouveru do roku 2020 nejzelenější město na světě.

oDavid Gelber & Joel Bach: Tvůrci amerického dokumentárního filmu Years of Living Dangerously (Roky nebezpečného života) o klimatických změnách, který získal cenu Emmy Award.

Více informací získáte na webových stránkách www.urban-future.org

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů