Úterý, 19. března 2024

Výrobce elektrických aut Tesla vykázal rekordní ztrátu

Výrobce elektrických aut Tesla vykázal rekordní ztrátu

Americký výrobce elektrických aut Tesla vykázal ve třetím čtvrtletí rekordní ztrátu 619,4 milionu USD (13,6 miliardy Kč). Mohou za to vyšší výdaje na výrobu cenově dostupnějšího sedanu Model 3. Firma současně v dnešním prohlášení potvrdila, že se jí nepodařilo splnit plánovanou produkci Modelu 3 a ve čtvrtletí vyrobila jen 260 těchto vozů místo plánovaných 1500 vozů.

Loni ve třetím čtvrtletí firma vykázala zisk 21,9 milionu dolarů. Příjmy Tesly ve třetím čtvrtletí vzrostly o 30 procent na 2,98 miliardy USD.

Společnost již minulý měsíc uvedla, že její dodávky vozů na trh stouply o 4,5 procenta na rekordních 26.150 vozů. Firma však současně upozornila, že má problémy s plánovaným navýšením výroby nejnovějšího sedanu Model 3.

V současnosti je na čekací listině na Model 3 více než 500.000 zájemců. Tesla původně plánovala, že dokonce letošního roku zvýší výrobu Modelu 3 na 5000 vozů týdne a v příštím roce na dvojnásobek. Nyní však uvedla, že se jí podaří navýšit výrobu na 5000 týdně do konce prvního čtvrtletí příštího roku, napsala agentura Reuters.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů