Úterý, 19. března 2024

Společnost LONGi Solar dosáhla nového světového rekordu v účinnosti PERC solárních článků

Společnost LONGi Solar dosáhla nového světového rekordu v účinnosti PERC solárních článků

Společnost LONGi Green Energy Technology Co., Ltd. dnes oznámila, že laboratoř Fraunhofer ISE CalLab v Německu certifikovala účinnost fotovoltaické konverze ve výši 22,71 % pro svůj monokrystalický PERC článek, což je nový světový rekord pro tento typ solárního článku.

Jako přední výrobce vysoce účinných monokrystalických produktů v průmyslu byla společnost LONGi vždy věrna zlepšování monokrystalické technologie. Od svého založení v roce 2001 si společnost vybudovala vlastní centrum výzkumu a vývoje, na který se může spolehnout. Společnost LONGi nadále patří k předním společnostem tohoto průmyslu v oblasti vědeckého pokroku a technologických inovací, jak dokládá vývoj společnosti v oblasti účinnosti konverze jejích článků PERC:

- V dubnu 2017 dosáhla pilotní linka solárních článků společnosti LONGi Solar 100 MW maximální výkonnosti 22,17 % v hromadné výrobě (certifikováno CPVT);

- Koncem srpna zlepšila společnost LONGi Solar účinnost až na 22,43 %.

Tento nedávný průlom v efektivitě konverze je nejnovějším a nejdůležitějším technologickým úspěchem společnosti LONGi v oblasti výzkumu a vývoje. To také označuje příchod čínského podniku jako předního výrobce solárních článků.

V roce 2015 seznámil čínský vrcholový projekt uživatele s monokrystalickými moduly PERC. Od té doby obrovský potenciál solárních článků PERC stále více přitahuje pozornost průmyslu. Díky tomuto průlomu v efektivitě článků PERC společnost LONGi potvrdila vynikající možnosti výroby energie a široké možnosti využití monokrystalické technologie PERC.

Dr. Li Hua, viceprezident pro výzkum a vývoj solárních článků společnosti LONGi Solar, uvedl: ,,Na základě velkoplošné monokrystalické křemíkové desky typu P jsme schopni využívat technologii těchto solárních článků v sériové výrobě a dosáhnout efektivity konverze 22,71 %. Toto výrazně zvyšuje důvěru celého odvětví v monokrystalické články typu P. S pokračující optimalizací výzkumu a vývoje se domníváme, že monokrystalické články PERC mohou v blízké budoucnosti dosáhnout účinnosti konverze vyšší než 23,0 %."

Společnost LONGi Solar plánuje zavést do výroby technologii PERC s účinností 22,0 % do konce roku 2017, což jí umožní dodávat produkty s nejlepším výkonem podle nejlepších technických norem. Hodnota výkonu modulu LONGi dosáhne do roku 2018 340 W-345 W pro formát 60 článků.

Společnost LONGi nadále posiluje svou technologickou platformu. V první polovině roku 2017 investovala více než 7 % svých výnosů zpět do výzkumu a vývoje. Tento poměr patří mezi špičku v oboru. Díky svému intenzivnímu zaměření na technologický pokrok má LONGi za cíl učinit sluneční energii větší součástí globálního energetického mixu.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů