Úterý, 19. března 2024

V Praze vybírají falešní popeláři od lidí peníze

V Praze vybírají falešní popeláři od lidí peníze

V Praze vybírají falešní popeláři od lidí peníze. Svozová společnost Pražské služby (PSAS) eviduje první čtyři případy, kdy se muži maskují oděvy zaměstnanců firmy. ČTK to dnes sdělil mluvčí PSAS Radim Mana. Falešní popeláři se v Praze objevují dlouho, zejména před Vánoci.

"Jednou muži v oranžových vestách nebo pracovních kombinézách vybírají peníze na vánoční večírek, po druhé prosí o příspěvek na rozlučku s odcházejícím kolegou. Jindy se skládají na pohřeb kamaráda. Všechny tyto historky jsou smyšlené. Zaměstnanci PSAS mají jakékoliv podobné aktivity striktně zakázány," uvedl Mana. Letos se podle něj objevili podvodníci dříve než v minulosti, kdy to bylo těsně před Vánoci.

PSAS zaznamenaly pokusy o vylákání peněz v Praze 9, v Záběhlicích, na Smíchově a na Spořilově. Oznámení řeší dispečer PSAS odpovědný za danou oblast. Zatím firma nikoho z podvodníků nedopadla. "Každému, komu se před dveřmi objeví člověk vybírající peníze jménem popelářů, doporučujeme zavolat policii. Jedná se o podvodníky, kteří prvoplánově zneužívají dobrosrdečnosti Pražanů," uvedl Mana.

V oblečení popeláře dopadla policie před lety také dva zloděje. Muži byli obviněni z porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Ženě v Praze 8 nabídli popelnici. Když odmítla, požádali o přípitek a mezitím jí z předsíně ukradli bundu s doklady, penězi a platebními kartami.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů