Úterý, 19. března 2024

Nová brožura pro obce: Opětovné využití a re-use centra

Nová brožura pro obce: Opětovné využití a re-use centra

V rámci naší organizace, Institutu Cirkulární Ekonomiky, z.ú. se zaměřujeme na inovativní environmentální management. Společně se svými partnery pracujeme na projektech, které umožňují přechod z lineárního chodu systému na cirkulární. Poskytujeme analytické a vzdělávací programy stejně tak, jako projektový management pro jednotlivce, firmy i obce v oblasti životního prostředí. Za dobu naší působnosti se nakládání s odpadem a prevence jeho vzniku stalo jedním z klíčových témat, kterému se věnujeme.

Proto jsme vyvořili krátkou informační brožuru jejímž cílem je seznámit Vás se základními principy a zejména benefity opětovného využívání věcí, keré nás v každodenním životě obklopují a které se často na konci doby, po kterou nám slouží, stanou odpadem.

Mnoho obcí v současnosti připravuje projekty související s žádostí o finanční podporu z různých programů. Je však důležité zmínit, že mnohé aktivity, které se znovupoužívaní věcí týkají, lze financovat při běžném provozu sběrného dvora a v konečném výsledku nejsou tak finančně náročné, aby na ně bylo třeba čerpat dotace.

Pojďme spolu pracovat na přechod k cirkulárnímu fungování společnosti, ve které se na odpady díváme jako na zdroje.

Brožuru si můžete ZDARMA stáhnout ZDE: Opětovné využití a re-use centra

Zdroj: incien.org
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů