Úterý, 19. března 2024

3. konference Naše příroda - Příroda ve městě

3. konference Naše příroda - Příroda ve městě

Již za 14 dní se v olomouckém hotelu Clarion uskuteční 3. ročník konference Naše příroda, věnovaný tématu Příroda ve městě. Spolek Naše příroda z.s. připravil ve spolupráci s panem Ing. Janem Moravcem z Českého svazu ochránců přírody pestrý program, který zaujme nejen odborníky, ale i širokou veřejnost. Akce se koná pod záštitou Agentury ochrany přírody a krajiny ČR a pana Ing. Milana Klimeše, náměstka hejtmana Olomouckého kraje, za finanční podpory společnosti NET4GAS, s.r.o. a Olomouckého kraje.

,,Zajedeme do přírody", říkáme často, když chceme někam ven z města. A přitom si vůbec neuvědomujeme paradoxnost tohoto tvrzení. Neexistují dva oddělené světy - město a příroda. I ve městech je příroda, a často jí není málo. V parcích, na zahradách, ve zpustlých továrních areálech, v městských rybníčcích a vodních tocích... Leccos s námi žije dokonce i pod jednou střechou. Někdy jsou to sousedství nežádoucí, většinou však neškodná a mnohdy obohacující. Co vše můžeme ve městech (a jiných větších obcích) vidět? Jak se chovat, aby naše soužití bylo oboustranně bezproblémové? O tom bude letošní konference Naší přírody 28. listopadu v Olomouci.

Přestože je tohle setkání primárně učeno pro odborníky ze státních institucí, akademické půdy a neziskových organizací, přihlásit se mohou všichni se zájmem o téma! Výstupy z konference budou po akci dále prezentovány a šířeny formou online videí.

Více informací o akci a programové náplni naleznete na www.konference-priroda.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů