Úterý, 19. března 2024

Výroba vody z atmosféry

Výroba vody z atmosféry

První společnost vyrábějící vodu z atmosféry se stane partnerem Fóra OSN pro vědu, politiku a podnikání v oblasti životního prostředí

K realizaci skvělé vize ,,Země bez znečištění" uspořádal Program OSN pro životní prostředí (UNEP) ve dnech 4. - 6. prosince 3. zasedání OSN v Nairobi v Keni. Jakožto nejvyššího rozhodovacího orgánu na světě na poli životního prostředí se shromáždění zúčastnilo více než 4000 hlav států, ministrů, vedoucích firem, představitelů OSN a zástupců občanské společnosti. Společnost Heaven Springs Dynasty Harvest Group se sídlem v Hongkongu byla první společností zabývající se vodními zdroji, která byla pozvána jako zakládající člen řídicího výboru a partner fóra OSN na téma životního prostředí. Fóru spolupředsedal pan Miroslav Lajak, předseda Valného shromáždění OSN, a pan Edgar Gutierrez Espeleta, předseda Shromáždění OSN pro životní prostředí.

Delegaci, která se této události zúčastnila, včetně Dr. Stanleyho Leunga, viceprezidenta, Dr. Johnnyho Ipa, viceprezidenta a pana Kit Yena, asistenta prezidenta skupiny, vedl Dato Sri Prof Ng Tat Yung, zakladatel společnosti Dynasty Harvest Group.

Jakožto světový průkopník a vůdčí společnost v oblasti atmosférické výroby vody má společnost Heaven Springs Dynasty Harvest Group více než 80 mezinárodních patentů v rámci systému WIPO PCT ve 152 zemích a regionech. Je zaměřena na poskytování udržitelné bezpečné pitné vody díky přední světové technologii.

Pan Miroslav Lajak, předseda Valného shromáždění OSN, navštívil stánek společnosti Heaven Springs Dynasty Harvest poté, co zahájil plenární zasedání výstavy udržitelných inovací UNEA Sustainable Innovation Expo a byl hluboce překvapen technologickým průlomem: ,,Nemohu tomu uvěřit! Gratuluji!" Tento stánek navíc navštívilo během shromáždění více než 30 ministrů a velvyslanců. Většina z nich byla velice překvapena touto novou technologií generování vodní páry a uvedla, že je to efektivní řešení problémů nedostatku vody a znečištění světa.

K dosažení velké vize lidstva ,,kdekoli je vzduch, je bezpečná pitná voda" společnost Heaven Springs Dynasty Harvest Group společně s dalšími nevládními organizacemi iniciovala ,,Alianci pro rozvoj atmosférických vod" a vyzvala k účasti a podpoře různé země, aby investovaly, spolupracovaly a rozvíjeli průmysl výroby atmosférické vody.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů