Úterý, 19. března 2024

Slavnostní otevření naučné stezky Obora Holedná

Jedná se již o šestou naučnou stezku, která vznikla v rámci realizace projektu pro posílení potenciálu příměstských lesů brněnské aglomerace.

Slavnostní otevření naučné stezky Obora Holedná

Stezka je nenáročná asi 600 m dlouhá a je vhodná i pro kočárky. Je umístěna v nejnavštěvovanější části obory Holedná u obůrky s divočáky. Její součástí je celkem 10 zastavení, které obsahují kreslené informační tabule, odpočinkovou lavičku a herní interaktivní prvek, který zábavnou formou rovněž předává informace z lesního prostředí. Děti tak mohou vnímat příběh o lese všemi smysly.

Součástí stezky je lesní hřiště pro nejmenší návštěvníky lesa. Děti mohou na hřišti vyzkoušet obratnost třeba na kládové houpačce, originální prolézačce nebo na lezecké stěně.

Součástí otevření stezky bylo i již tradiční zdobení vánočních stromků pokrmy pro zvířátka. Přišly děti z mateřských a základních škol. Každá třída si ozdobila stromek pro zvířátka dobrotami, které jim budou chutnat.

I přes velmi chladné počasí byla výborná nálada, kterou umocňovali trubači městských lesů, s nimiž si mohli všichni zazpívat koledy.

Všechny stromečky byly velmi originální a Lesy města Brna daly všem školám poukázku ,,do obory s oborníkem" a tomu nejkrásnějšímu ještě den s lesním pedagogem v areálu u Mravence lesíka, kde bude v příštím roce vybudována další lesní stezka.

"V příštím roce se můžete těšit na otevření další prožitkové interaktivní a naučná stezky, a to v areálu ,,U mravence Lesíka", kterou Lesy města Brna s podporou Jihomoravského kraje budou realizovat" uvedl Miroslav Kubásek, člen Rady Jihomoravského kraje.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů