Úterý, 19. března 2024

VW instaluje v USA 2800 dobíjecích stanic pro elektromobily

VW instaluje v USA 2800 dobíjecích stanic pro elektromobily

Německý automobilový koncern Volkswagen chce do června 2019 instalovat ve Spojených státech 2800 dobíjecích stanic pro elektromobily. Oznámila to dnes americká společnost Electrify America, která je součástí Volkswagenu. Podnik se nejprve zaměří na 17 největších měst.

V rámci dohody o řešení podvodu s emisemi Volkswagen přistoupil na to, že ve Spojených státech investuje dvě miliardy dolarů (43,5 bilionu Kč) do infrastruktury pro vozidla na ekologický pohon. Je v Kalifornii hodlá investovat 800 milionů dolarů.

Nabíjecí stanice budou vybudovány ve zhruba 500 lokacích, z toho 75 procent poblíž zaměstnaneckých center a zbývajících 25 procent v obytných oblastech. Electrify America si k tomu vybrala stanice firem SemaConnect, EV Connect a Greenlots.

Právě nedostatečná síť dobíjecích stanic pro auta na elektrický pohon je jednou z největších překážek masového rozvoje elektromobilů.

Volkswagen v září 2015 v reakci na obvinění amerických úřadů přiznal, že do zhruba 11 milionů naftových aut po celém světě nainstaloval software umožňující manipulovat s testy emisí oxidů dusíku. Skandál dosud německou automobilku přišel na 30 miliard dolarů, uvedla agentura Reuters.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů