Úterý, 19. března 2024

Aktualizovaná Pravidla pro žadatele a příjemce podpory z OPŽP 2014-2020

Aktualizovaná Pravidla pro žadatele a příjemce podpory z OPŽP 2014-2020

Ke dni 2. 1. 2018 byla zveřejněna 15. verze Pravidel pro žadatele a příjemce podpory z Operačního programu Životní prostředí 2014-2020.

Přehled všech provedených změn naleznete v úvodu dokumentu. Mezi nejpodstatnější změny patří požadavek, aby proti žadateli nebylo vedeno trestní řízení, ani nebyl pravomocně odsouzen. Dále se jedná o doplnění postupů, kterými se zastavuje řízení o udělení dotace v souladu s novelou Zákona č. 218/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech nebo požadavek na Čestné prohlášení o skutečných majitelích právnické osoby a její vlastnické struktuře.

Došlo také k dílčí úpravě v oblasti veřejné podpory, která byla vyvolaná změnou legislativy na evropské úrovni. Změna se týká zejména regionální investiční podpory, poskytované dle článku 14 GBER (Nařízení Komise 651/2014) a je promítnuta do nové podoby Čestného prohlášení žadatele o podporu v režimu regionální investiční podpory, které je umístěno na www.opzp.cz v záložce Obecně závazné dokumenty.

Pravidla pro žadatele a příjemce podpory OPŽP 2014-2020

Zdroj:Operační program Životní prostředí
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů