Pátek, 29. března 2024

Za ukládání odpadů bez provedení zkoušek na obsah škodlivin uložili inspektoři ČIŽP pokutu 120 tisíc korun

Za ukládání odpadů bez provedení zkoušek na obsah škodlivin uložili inspektoři ČIŽP pokutu 120 tisíc korun

Inspektoři České inspekce životního prostředí (ČIŽP) z Ústí nad Labem uložili pokutu 120 tisíc korun společnosti ISSO - Inženýrské stavby Sokolov, s.r.o. Firma, která v bývalé pískovně Nové Sedlo na Sokolovsku provozuje zařízení na využívání odpadů na povrchu terénu, tam uložila celkem 10 077 tun odpadu, u něhož neprovedla zkoušky obsahu škodlivin. Tím se dopustila porušení zákona o odpadech.


,,Od ledna 2016 do června 2017 bylo do zařízení postupně navezeno přes 6700 tun zemin a kamení, přes 800 tun betonu, téměř 2500 tun cihel a 5 tun skla, aniž by byly provedeny potřebné zkoušky na obsah škodlivin. Odpady pocházely jak z vlastní stavební činnosti společnosti ISSO - Inženýrské stavby Sokolov tak od jiných subjektů," uvedl Jaroslav Vacek, ředitel Oblastního inspektorátu ČIŽP v Ústí nad Labem.

Inspektoři také zjistili, že firma vydala jiné společnosti nepravdivý doklad o přijetí celkem 5933 tun odpadu do tohoto zařízení, aniž by však od ní tento odpad fakticky přijala. Zároveň za rok 2016 nepodala společnost ISSO - Inženýrské stavby Sokolov pravdivé a úplné hlášení o druzích a množství odpadů a způsobech nakládání s nimi.

Odpady v zařízení provozovaném firmou ISSO - Inženýrské stavby Sokolov v Novém Sedle na Sokolovsku.

Zdroj: www.cizp.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů