Úterý, 19. března 2024

USA: Recyklované plastové láhve přetvářejí udržitelnou módu

USA: Recyklované plastové láhve přetvářejí udržitelnou módu

Společnost Bionic Yarn využívá recyklovaní plastových lahví a vytváří z nich přizpůsobivé a vysoce výkonné textilie, které jsou bez problémů integrovány s módními návrhy.

Bionic Yarn vytváří silné a trvanlivé tkaniny z recyklovaného plastu. Nabízejí sortiment tří vláken, každé s odlišnou strukturou a podílem recyklovaného plastu (od 40 % až do 100 % recyklovaného obsahu). Společnost rychle přechází od mezery na trhu a alternativního trhu do hlavního módního průmyslu. Pharrell Williams je její kreativní ředitel, předchozí spolupráce byla se společnostmi jako jsou Timberland, Moncler nebo Burton.

V dalším vývoji budou plastové odpadky sklizeny z oceánů mořskými organizacemi a recyklačními společnostmi speciálně využity pro vytvoření Bionic Yarn vláken. Bude to součástí projektu Vortex, který je mezinárodním sdružením umělců, designérů a architektů, kteří aktivně pracují na zachycení plastového odpadu inovativními způsoby. V únoru minulého roku představila například známá společnost H&M nové šaty vytvořené z Bionic Yarn vlákna jako součást své odpovědné Conscious Exclusive kolekce.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů