Úterý, 19. března 2024

Světový veletrh IFAT 2018: Přehled novinek v oblasti odpadu, recyklace a komunální techniky

Veletrh IFAT 2018 se bude konat od 14. do 18. května na mnichovském výstavišti a poprvé s rozšířením o další dvě haly C5 a C6... 

Světový veletrh IFAT 2018: Přehled novinek v oblasti odpadu, recyklace a komunální techniky
  • recyklace plastů: nová řešení pro separaci a zpracování
  • čístý vzduch v zařízeních na recyklaci a sběr odpadů
  • doprava je agilní a bez emisí
  • rekordní účast 55 vystavovatelů z ČR na ploše 1 800m2

Více než 3 100 vystavovatelů představí na nejvýznamnějším veletrhu na světě "nejmodernější technologii" ve vodárenství, kanalizacích, průmyslu odpadů a surovin. Na tomto veletrhu IFAT se budou prezentovat inovace, nové technologie, postupy a řešení v oblasti nakládání s odpady, recyklace a komunální vozidla.

Dále budou prezentovány i nové právní požadavky - například v Německu jde aktuálně o změnu v oblasti nakládání s odpady, vyhlášku obchodního a obalového zákona - nebo změnu podmínek na mezinárodních trzích, kdy byly vyhlášeny podle Číny nové dovozní předpisy pro odpady, s čímž jsou spojeny další nové požadavky. Nová řešení k této aktuální tématice budou opět prezentována na veletrhu IFAT.

Plně automatické třídění plastů

Poprvé se na veletrhu představí např. společnost APK Aluminium und Kunststoffe AG. Jejich technologie recyklace plastů je podle společnosti schopna získat obzvláště vysoce kvalitní regranuláty, například z vícevrstvých post-spotřebitelských obalových fólií. Ve vícestupňovém procesu se nejprve použije rozpouštědlo, než odstředivka oddělí použité typy plastů, jako je polyethylen z polyamidu. Během následného čištění se rozpouštědlo znovu odstraní a zůstanou čisté plasty.

Oddělování a odprašování

Stroj pro recyklační technologii společnosti Doppstadt představí v Mnichově svou širokou škálu procesů zpracování a separace zejména pro biomasu a minerální materiály. Návštěvníci se seznámí nejen se současným drtičem nové generace "Inventhor Type 9", nejsilnějším drtičem biomasy a odpadu. Stroj je také prvním z nové generace drtičů ze skupiny Doppstadt na základě spolupráce s americkou společností Scarab a specialistou na robotiku OP-Teknik..

Minimalizovat zdravotní rizika zaměstnanců

Bezpečnost pracovníků odpadu při sběru odpadů je jedním z témat, které se na letošní výstavě IFAT zabývá např. společnost Zöller-Kipper GmbH. Systém Clean Clean je podle systému výrobce instalován na vozidlech pro sběr odpadu se zadním nakladačem. Systém se skládá z filtračních prvků pro hrubý a jemný prach a z aktivního uhlíkového prvku pro odstranění pachů.

Plně elektrické zametací stroje

Švýcarská skupina ASH představí pod značkou Schmidt svoji veletržní novinku - plně elektrický zametač: na traktoru eSwingo 200+ pracuje pohonná jednotka i jednotka brousicího stroje elektricky. Zvláštní funkcí je výkonná baterie s kapacitou přesahující 60 kWh, což umožňuje pracovní úkoly až 10 hodin bez dobíjení. Sací výkon odpovídá modelu se vznětovým motorem, ale díky elektrickému pohonu je téměř bezhlučný.

Navštivte tento jedinečný veletrh Ifat 2018! Veškerý návštěvnický servis, zajištění zvýhodněných vstupenek, ubytování a možnost účastnit se organizované cesty na veletrh či zajištění cesty na klíč pro firmy zajišťuje www.expocs.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů