Pátek, 29. března 2024

Požár v kolínském kovošrotu způsobil škodu za 1,2 milionu

Požár v kolínském kovošrotu způsobil škodu za 1,2 milionu

Úterní požár hromady nadrceného elektroodpadu v areálu kovošrotu v Kolíně způsobil škodu za 1,2 milionu korun, a to především na drtičce odpadu. Majitel přitom v úterý odhadoval škodu až na sedm milionů korun. Uchránit se podařilo majetek v částce 8,5 milionu korun. Jako nepravděpodobnější příčina vzniku požáru se podle vyšetřovatele jeví technologická závada při drcení odpadu, řekl ČTK mluvčí krajských hasičů Petr Svoboda.

Hořet začalo krátce před 16:30. Kvůli rozsahu požáru byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Úplná likvidace požáru byla ohlášena krátce před 20:00, s likvidací ohně pomáhal hasičům speciální bagr, s jehož pomocí byla celá hořící hromada přeházena a dohašena.

Při požáru se nikdo nezranil. Kvůli mohutnému černému kouři vyzýval městský rozhlas pravidelně občany, aby nevětrali a a zbytečně nevycházeli.

Hasiči rozeznávají čtyři poplachové stupně. Čtvrtý je nejzávažnější, bývá vyhlašován v případech, kdy oheň ohrožuje více než tisíc lidí, celé obce nebo plochy území nad jeden kilometr čtvereční.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů