Úterý, 19. března 2024

Řekněte to videem

Řekněte to videem

Jedno názorné video je často účinnější než 1000 slov. Pokud máte nápad, jak inspirovat ostatní ke zužitkování druhotných surovin, natočte o něm krátký film. Není potřeba mít televizní techniku, světla ani speciální mikrofony. Poslat můžete krátký záznam pořízený třeba na mobilní telefon. Vaší kreativitě se meze nekladou. Ve videu vyzvěte ostatní k tomu, aby více přemýšleli nad tím, co všechno vyhazují do koše, nebo představte konkrétní příklad zužitkování nějakého odpadu.

Výhra za 1. místo v kategorii videoprojektů je 5 000 Kč. Do soutěže se přihlaste prostřednictvím jednoduchého formuláře (https://druhotnasurovina.mpo.cz/registration/?_fid=ewya). Pozor, moc času ovšem nezbývá, je potřeba to stihnout do 20. dubna 2018.

Protože je kategorie videa letos zařazena poprvé, konkrétní inspirativní příklady nejsou zatím bohužel k dispozici.

Jako technickou inspiraci, jak přistoupit k natáčení a jak krátký, a přitom výstižný může být soutěžní snímek, jsme využili videa z jiné soutěže (http://www.burzovninadace.cz/projekty/), kde děti zajímavou a zábavnou formou vysvětlují fyziku. Uvidíte, že soutěžní snímek lze pořídit skutečně jednoduše. Stačí k tomu dobrý nápad a odvaha.

Pro studenty SŠ máme již vyšší úroveň inspirace, a to krásné video, kde studenti ze SUŠP Hradec Králové restaurují křeslo z období 30. let 20. století (jedná se však o restaurátorství, nikoliv o předmět soutěže, takže opět pouze jako technická inspirace, časově je vhodnější i video kratší). Video najdete zde: https://www.youtube.com/watch?v=suERPKxrU5Q.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů