Pátek, 29. března 2024

Chvíli na silnici, chvíli ve vzduchu. Unikátní model vírníku představí e-SALON

Chvíli na silnici, chvíli ve vzduchu. Unikátní model vírníku představí e-SALON

Veletrh čisté mobility e-SALON, který se koná ve dnech 15. až 18. listopadu, představí nejen dlouho očekávané novinky ze světa elektromobilů, ale také unikáty z oblasti letectví. Kromě elektrického letadla ?NIX totiž uvidí návštěvníci i vírník AutoGyro, který jeho tvůrci obohatili o technologii umožňující mu také pohyb na silnici mezi běžnými vozidly.

Dosavadní koncepty měnily automobily nebo tříkolky v létající stroje. V AGN SYSTEMS v Bochoři u Přerova na to šli odlišným způsobem a jako vysokou přidanou hodnotu k létání do vírníku AutoGyro Cavalon instalovali technologii, která změní vírník v auto, i když se mu moc podobat nebude. Implementací elektropohonu do kol podvozku vírníku a dodržením povinné výbavy pro automobil místní technici umožnili vírníku pozemní mobilitu s možností přepravy při rychlosti do 40 km/h. I když na dálnici to nestačí, na přejezd ze vzletové nebo přistávací dráhy domů je limit dostačující.

GyroMotion se samozřejmě neobejde bez homologovaného osvětlení, umístění a fixace registrační značky, zpětných zrcátek, odrazových světel, klaksonu a další doplňků. Výhodou je rychlá implementace povinných prvků stejně jako fixace rotorových listů a umístění výstražného trojúhelníku na tlačnou vrtuli. S takto vyzdobeným strojem je možné přijet a zaparkovat jako standardní automobil.

Osobně se s unikátním strojem mohou fanoušci moderní technologie a čisté mobility seznámit v rámci veletrhu e-SALON již tento týden na letňanském výstavišti PVA EXPO PRAHA. Kromě originálního vírníku nebo elektroletadla ?NIX uvidí také národní premiéry elektromobilů od renomovaných značek, například Jaguar, Volkswagen, Audi, Toyota a dalších. Nebudou chybět ani další vozítka, elektrokola, motocykly, bohatý doprovodný program, testovací jízdy atd. Více na: www.e-salon.cz.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů