Sobota, 20. dubna 2024

Sdílení kol a automobilů v aplikaci Moje Praha

Sdílení kol a automobilů v aplikaci Moje Praha

Po více jak půlročním provozu přichází aplikace Moje Praha s novinkami, které přinášejí Pražanům nové praktické informace. Vedle přehledu kulturního dění v metropoli a navigační služby na nejbližší místa ve veřejném prostoru, jako jsou úřady, volná parkovací místa, dětská hřiště, lékárny nebo nemocniční zařízení, budou mít uživatelé aplikace nově k dispozici informace o dostupnosti sdílených kol a automobilů v hlavním městě.

,,Jsem také velice ráda, že nově aplikace přehledně přináší Pražanům informace o nejbližších sdílených autech a sdílených kolech. Právě podpora sdílené mobility je jedním z našich cílů, protože umožňuje reagovat na současné trendy v dopravě a napomáhá snižovat negativní vlivy dopravy na zdraví obyvatel a životní prostředí,"uvedla primátorka hlavního města Prahy Adriana Krnáčová.

Nový update aplikace Moje Praha přináší Pražanům v sekci ,,Doprava" dvě nové karty označené ,,Sdílená auta" a ,,Sdílená kola", kde si uživatelé mohou na mapě města najít v reálném čase polohu sdílených automobilů a sdílených kol.

Data týkající se sdílených kol a automobilů v Praze jsou integrována do Datové platformy hlavního města Prahy Golemio, která byla spuštěna v červnu letošního roku.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů